Tarih: 24.01.2024 11:00

BU SESE KULAK VERİN!

Facebook Twitter Linked-in

Giresun Belediye Meclis Üyesi, İnşaat Yüksek Mühendisi (Şehir ve Bölge Plancı) S. Gökhan BOZALİOĞLU, “Çatılarda yapılacak bazı değişiklikler ile hem kentin estetiğine katkı sağlanacak, hem de geri dönüşüme fayda sağlanacaktır” dedi.

 

Bozalioğlu yaptığı açıklamada; Kale’den veya Gedikkaya’dan kente bakıldığında görüntü kirliliği ile karşı karşıya gelindiğini, zaten imar yönünden kentin sorunlu olduğunu, bu görüntü kirliliği ile de daha bir görsel yıkımlarla karşılaşıldığını ifade etti.

 

Bozalioğlu öneri olarak Yeşil Çatı projesini devreye sokulması gerektiğini belirterek; sözlerine şöyle devam etti: “Çatıları, uygun çözüm olarak ya yeşile boyamamız gerektiğini ya da çim çatı sistemine geçilerek, çevresel sürdürülebilirlik ve şehir planlaması gibi açılardan önemli bir unsur olarak öne çıkarabiliriz. Tek tip renk ile kentin simgesi olan yeşili, adı ile bütünleştirerek Yeşil Giresun adını yaşatacağız. Ayrıca geleneksel çatı sistemlerinin tam zıddı olarak çim çatılar da, çatı yüzeyinin bitki örtüsü ile kaplanması ile binaların çevresel etkilerini azaltmayı amaçlar. Böylelikle şehirler daha yaşanabilir bir atmosfere sahip olur.” 

Bozalioğlu, projeyi sistemin faydaları konusunda tek tek maddeler halinde açıklayarak şu örnekleri verdi. Bu şekildeki çalışmalarla çatılar,

 

Bozalioğlu, “Ayrıca bu proje yerel belediyeler ile desteklenerek vatandaşa kolaylık sağlanmalıdır. Uygulama aşamasında ise bu projenin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının öncülüğünde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün takibinde ve Yerel Belediyelerin denetiminde olması gerektiğini” de belirtti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —