Tarih: 20.06.2015 12:11

AK PARTİ SIFIR ÇEKTİ

Facebook Twitter Linked-in

2007 ve 2011 seçimlerinde toplam 3 köyde sıfır çeken Ak Parti´nin 7 Haziran seçimlerinde Çamoluk ilçesine bağlı OKÇAÖREN KÖYÜ´nde hiçbir seçmenden oy alamadığı ortaya çıktı.

2014 yılı İl Genel Meclisi Üyeliği seçiminde Çamoluk İlçesine bağlı Okçaören Köyü´nde sıfır çeken Ak Parti´nin 7 Haziran seçimlerinde de aynı sonucu tekrarlaması şok yarattı.

Hatırlanacağı üzere; 2007 genel seçimlerinde Alucra´nın Gürbulak Köyü´nde de sıfır çeken Ak Parti, 2011 seçimlerinde de Şebinkarahisar´ın Tokluağıl ve Suboyu Köyleri´ndeki hiçbir seçmenin oyunu alamadığı kayıtlara yansımıştı.

Ak Parti´nin Giresun genelinde bugüne kadar sıfır çektiği seçim sonuçlarını araştırdık. 3 genel seçim ve 2 yerel seçimde toplam 7 kez sıfır çeken Ak Parti´nin hangi seçim çevrelerindeki seçmenlerden oy alamadığını araştırdığımız haberimizin ayrıntılarını yorumsuz olarak sunuyoruz.

İŞTE, AK PARTİ´NİN SIFIRLI KARNESİ?

2007 GENEL SEÇİMİ: Alucra Gürbulak Köyü (Ak Parti 0 oy)

2009 İGM SEÇİMİ: Şebinkarahisar Suboyu Köyü ve Hasanşeyh Köyü (Ak Parti 0 oy)

2011 GENEL SEÇİMİ: Şebinkarahisar Suboyu Köyü ve Tokluağıl Köyü (Ak Parti 0 oy)

2014 İGM SEÇİMİ: Çamoluk Okçaören Köyü (Ak Parti 0 oy)

2015 GENEL SEÇİMİ: Çamoluk Okçaören Köyü (Ak Parti 0 oy)

ÇAMOLUK OKÇAÖREN KÖYÜ SEÇİM SONUCU:

Kayıtlı seçmen sayısı: 47.

Oy kullanan seçmen sayısı: 40.

Geçerli oy sayısı: 37.

Oy dağılımı: CHP 35 oy, LDP 1 oy, SP 1 oy.

HEM TARİH YAZDI HEM HÜSRAN YAŞADI?

Ak Parti en yüksek oyu Giresun´un Çamoluk ilçesinde alarak tarih yazarken, Okçaören´de sıfır çekerek hüsran yaşadı.

Türkiye genelinde yüzde 77.63 oy alarak ilçeler bazında 40. sırada yer tutan Çamoluk´ta seçime katılım oranı yüzde 81.27 olarak kayıtlara yansıdı.

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —