"Ne primi terbiyesiz adam"

Giresunspor’da halef-selef kavgası büyüyor!

SPOR 13.06.2023 06:36:00 4897 0

Giresunspor’da sular durulmuyor!

Giresunspor’da halef-selef kavgasında gündeme düşmeye devam ediyor. Giresunspor Başkanı Nahid Ramazan Yamak, selefi Hakan Karaahmet’e yönelik ağır suçlamalarda bulunmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Karaahmet tüm sorulara ve iddialara tek tek yanıt verdi. Karaahmet’in basın toplantısına medya mensupları yoğun ilgi gösterirken, Yamak’ın ikinci bir açıklama yapıp yapmayacağı da merak konusu olmaya devam ediyor.

Tüm sorulara, iftiralara tek tek yanıt veren Giresunspor eski Başkanı Karaahmet; “Siz stattaki Giresunspor’u şampiyon yapmış kadronun fotoğrafını kaldırdınız” dedi ve “İnsan bir özür diler” şeklinde konuştu.

“Giresunspor’un menfaatlereni koruduklarının” altını çizen Karaahmet;” Umut Nayir’den Giresunspor’a doğacak 10 Milyon TL’lik borçtan kurtardık. Umut’un alacağı 3,5 Milyon TL vardı, onu ödedik. Ondan geleni de yine aynı şekilde Giresunspor’un menfaatleri doğrultusunda kullandık. Bizim tüm işlemler banka üzerinden gerçekleşmiştir. Bana iade olan paralarda, benim verdiklerimin de hepsinin dekontu vardır. Kulübün muhasebesi orada” dedi.

Giresunspor’un eski Başkan Karaahmet’in açıklamalarını satır başlarıyla veriyoruz:

YAMAK, ‘PARA YOK’ DİYOR…

“Bu işler zor dedim. Herkes yapamaz dedim. Sahip çıkalım dedim. Yapmayın zarar verirsiniz dedim. Takım kaybolur dedim. Kongrelerde zaten konuşacağız dedim. Tribünler bağırdı, Giresunspor’un paraları nerde. Giresunspor’un parası mı oldu? Benden hiç duydunuz mu belediyesi loca aldı, falan diye.  İnsan istemediği insana destek vermeyebilir. Paraların tamamını dışardan aldık. Bir kişi de çıksın para verdim dersin.  İlişkilerimizle paralar bulduk dışardan Benden hiç para yok duydunuz mu?  Para bulacaksın, borçlanacaksın… Mevcut başkan para yok diyor. Sen yok dersen kim bulacak. Başkan isen yönetim isen parayı bulacaksın. İnanmayabilirler. Farklı iftiralar, farklı uygulamalar ve geldiğimiz sonuç bu.”

“HERKESE BORÇ DURUMUNU AÇTIK”

“Ben demiştim demeyeceğim ama yapmayın zarar veriyorsunuz dedim. Bu kötünün bedelini ömür boyu ödeyeceğiz. Sen bırak dediler. Biri gelsin dedim. Biri gelir dediler. Kongre kararı aldım. Lokman (Çağrıcı) başkan benimle görüştü alacağım dedi. Kongre kararı aldık. Biri varsa gelsin dedim kongrelerde. Lokman başkan böyle deyince kongre kararı aldık. O zaman borçlara bakıyorlar, gelire gidere bakıyorlar. Herkese borç durumunu açtık.  Lokman beyi aradık, gelmiyorum dedi. Nahid başkan da ilk Lokman başkan geldiğinde yanındaydı. Giresun’da hiç kimse destek vermiyor ki Giresunspor’a dedi Lokman başkan. Kimsenin umurunda değil dedi. Alexis’i Cemal (Öztürk)beyin ayarladığı kredi ile ödedik ve serbest kalmasını önledik. Ben ve Giresunspor taraftarı yüzde 90 mutluydu. Biz de bıraktık onlar mutlu olsun diye.  Fatih Sandal ben çıkıyorum adaylığa dedi. Son iki gün kala Nahid Ramazan Yamak geldi, benim ofise geldi. Başkan adayı olacağım dedi. Ben de hayırlısı dedim. Giresunspor dışardan göründüğü gibi değil dedim. Sıkıntı yaşarsın dedim. Giresunspor’u kimse almasaydı ortada bırakmayacaktık. Arkadaşlar biz alıyoruz deyince aldılar.”

“ÖNCE BAŞARILISINIZ DEDİ ŞİMDİ NE OLDU?”

 “Giresunspor’daki ilk toplantısı Nahid Bey’in ne dediğini hatırlayalım. ‘Hakan bey bence başarılıydı. Ben enkaz edebiyatını çok sevmem. Sabaha kadar perişan olduk desek ne olacak. Para da gelmeyecek.’ cümlesi halen ortada. Sonuç nedir, her toplantıda ağladı. ‘Ağlamayacağım’ dedi.  Sen benim çektiğimin 10’da 1’ini çekmedi. 2,5 senedir yönetim ben bu kulübü. 44 sene Süper Lig yoktu. Biz bunu başardık, nasip oldu. Size niye kısmet vurmuyor, 45 sene bu kulübü yönetmişler tek ben miymişim kısmetli. Kısmetle olacak iş mi? İlişkiyle, doğru planlamayla olacak iş bu.  Bu gariban sizin aldığınız desteklerin hiçbirini almadı. Ben Özel İdare’den hiçbir şey almadım. Onların döneminde vardı. Özel İdare incelendi ama Giresunspor kadar incelemedi. Nahid bey son toplantıda, “95 Milyon TL ile aldığımız borcun 355 Milyon TL olduğunu geçen toplantıda açıklamıştım. Toplantının sonucunda da mali durumla alakalı yazılı olarak size verecektir. 382 Milyon TL.” dedi. İlk basın toplantısında ise kulübün borcunu, “271 Milyon TL” açıklandı. FİFA farkı var demişti. Devam eden davalar var demişti. Yine, “8 Milyon Euro borç arttığı dönemlerde de oldu. 300 Milyon belki Süper Lig’de olan takım için büyük değil ama şehrimiz için büyük. Bir daha da borcu söylemeyeceğim” diyordu. Sanki Euro’yu ben arttırmışım gibi bana soruyorsunuz. Gelmişler bana borcu arttırmışsın diyorlar. 6 maç 1 puan dediler, Hakan Keleş’le olmaz dediler. Mutlu olalım dedik. Siz muhasebe müdürü müsünüz dediler. Ligde tutacağım dedim. Özgüven sorunu vardı. Güçlü rakiplerimiz vardı. Bana ödül verdiler 6 maçta 1 puan aldıktan sonra taraftara dönüp 1 puan aldığımız için. Giresun bir şey istiyor, o Giresun’a olmaz diyorlar. Ne oldu, 6 maçta 1 puan almış takım hocayı değiştirmeden Giresunspor olağanüstü bir performansla dört takımın düştüğü yerde, transfer yasağı olan yerde Süper Lige yükseldik.”

“İNSAN BİR ÖZÜR DİLER YA…”

 “Giresunpor’a gelir gelmez şampiyon kadronun fotoğrafını kaldırdınız. İnsan şampiyon kadronun resmini kaldırır mı? Kalbinizi bozmayın lütfen. Benim dönemime bir bakın. Bir takım Giresunspor’dan şikayetçi oldu mu? Şimdi Trabzonspor’u eleştiriyorsunuz. Trabzonspor geçen sezon bize futbolcu desteği sağladı. Trabzonspor maçı öncesi neredesin, niye takım izin verdin. Bizim dönemde Trabzonspor başkanı hem futbolcularımı aldın hem de şampiyonluğa gittiğimiz yerde puanımı aldın dedi. Ali Koç beyin en iyisi sezonunda başkan beni aradı, tebrik etti. Kulüpler birliği masasında bizi destekliyor. Nahid bey ne yaptı, ‘Fener ağlama’ şarkısı çaldı. Neden diyorlar. Biz ne yaptık dedi. Bunlar sonunda karşınıza çıkıyor. Kendi yöneticini niye dövdürdün Fenerbahçeli yöneticilere. Nahid bey adli meselede konuştuğu için ona da suç duyurunda bulundum. Sadece ilişkileri doğru götürseydi Giresunspor düşmezdi. Giresunspor’u bu sezon düşürmek olağanüstüydü.  Nahid bey rahatlayacaksa ‘ben başarısızım’. Bütün Giresunsporlulardan bu takım düştüğü için ben özür diliyorum. İnsan bir özür diler ya. Hiç kimse özür dilemedi. Sen o özür dileme erdemliğini bile göstermedin. Ben bırakmazsam düşmezdi, herhangi biriniz alsa da düşmezdi.”

“GİRESUNSPOR’U YAMAK DÜŞÜRDÜ”

“15 maç bıraktık, 6 puan gelecekti. 9-10 maçı da içerde oynayacaktı. Böyle bir tablo bıraktık. Ben kupa bıraktım oraya. Giresunspor düştü siz neyin puan hesabının ortalamasını çıkarıyoruz. Sana 15 maç bırakmışız, Hakan hocayı bırakmışız sen takımı düşürmüşsün.  Senin yönetimindeki dört kişi de benim yönetimdeydi. Para nerede diyorlar ya, para yok ki zaten. Kendi şirketinde maaş ödeyemeyen adamdan ne bekliyorsunuz. Ben benden önceki paraları öderken ödedim. 110 bin euro ile Adama Ba ile anlaşıyorsunuz. Anlaşmayı gerçekleştiriyorsunuz. 260 bin Euro’yu ben ödedim. 2,5 Milyon Euro Doukara’nın alacağı vardı. Bunu 400’e indireceksin dedim. İndirdi. İmzasını da aldım. Ergün Penbe’yi kim ödedi Giresunspor’da. Ben geldiğini hatırlamıyorum. Tahta kapalı olduğu için geçmişi ödedim.”

“DENETLEME YENİ GELMEDİ Kİ…”

“Hakan Keleş geldi birinci sezon şampiyon yaptı. Sonra sözleşmesi tadil oldu. Sonra ligde kaldık. Yine tadilat yaptık. Üçüncü sezonda yine yaptık. Ödemeleriyle ilgili evraklar verdik. Bu takım düşmese Sainz bugün 5 Milyon Euro’ydu. Nerdeyse borçlarımızı öderdi. Bana Umut’u soranlar, lig bitmeden ayrılan isimleri sorun. Umut’un parasını bir şekilde ödedik. 3,5 Milyon TL’ydi ödedik. Ramazan’da insan işten mi çıkarılır. Çıkarttılar. Niye, benimle konuşuyormuş. Denetleme yeni gelmedi ki… 8 aydır var. 8 aydır 2,5 seneyi çözmeye çalışıyoruz. Hiçbir kulüpte yok. Yönettiğin Mesut Erdoğan ve Nuri Karaman’ın var. Giresunspor’a zarar veriyorsunuz. Hocasını mahkemeye veren kulüp mü olur? Hakan Keleş daha senle anlaşır mı? Üç sözleşme doğru. Giresun’a kaç hoca geldi sayın… En kıymetlisi Hakan Keleş’ti. Şampiyonluk kadrosunun fotoğrafı kaldırdı benim için her şey bitti dedi.”

“NE PRİMİ TERBİYESİZ ADAM…”

“Benden sonra hiçbir destek gelmedi. Giresun kaybetti. Sen takımla uğraşacağına kulübün hesaplarıyla uğraştın. Ne primi terbiyesiz adam. Hangi kulüp başkanı prim alır. İnsanda biraz vicdan olur. Nasıl söylüyorsun böyle bir şey. Yine mi alkollüsün?  Senin ağlamandan, kefen giymenden bıktık.”

“SEN ŞİRKETİNDE MAAŞ VEREMEYEN ADAMSIN”

“Hatamız varsa bedelini de ödeyeceğiz. 60 bin Euro’yu TL yazmış parayı kaçırdılar öyle mi? 5 Milyon Euro belki para gelmiştir. Euro gelmiş döviz hesabına kayıt belli. Çocuklar ön muhasebe yanlışlık yapmışlar, sonra düzeltmişler. Sen şirketinde maaş veremeyen adamsın.  Başkan alıyor veriyor…  Bir Milyon TL’nin de iadesi var.  3 Temmuz’da ben Giresunspor için ben içerde yattım. Sen ne yaptın aldın takımı yine düşürdün. Galatasaray’ı, Fenerbahçe’yi yendik. Gurur duyulması lazım.”

“HANİ BİZDEN SONRA HER ŞEY DÜZELECEKTİ…”

“İstanbul’da ofis açmışız. Herkes İstanbul’da, reklam, federasyon, 8 takım orada, insanları ağırlayacaksın… Senin ofisin İstanbul’un dışında. Yine başkan olsam yine ofis açarım. Giresunspor ligde kalsa 500 milyon TL değeri. Galatasaray maçında paralar ne olmuş. Bankadan nereye gittiği bellidir. Fenerbahçe maçı öncesi Ferhat bey (Karademir)  borç verdi, hasılatı da o aldı. Benle herkes arkadaş dost. Beni kaçtı yaptılar, ben devlet kurumumu yönettim. Aldığım borçla kıyaslayın. Belediyeyi kıyaslayın. Giresunspor’un borcu neymiş ne olmuş, belediyenin borcu neymiş ne olmuş. Bırakıyorum ben suçluyum. Bıraktım ben böyle olmuş. Bırak dediniz bıraktık. Hani bizden sonra her şey düzelecekti. Düzelmedi, suçu birine atarak bu iş düzelmez.”

“GİRESUNSPOR’UN MUHASEBESİ OLDU”

“Ben geldiğimde muhasebesi yoktu. Yevmiye defterinin ne olduğunu ben bilmiyorum. Barış çalışanı, geldi. Alacağım var dedi. Muhasebe müdürünün Giresunspor’dan alacağı varsa yandık dedik. Bizden önceki ekibi yine oraya getirdin. Giresunspor’a borcum yoktur. Borç verdik aldık. Hepsi banka üzerinden geçti. Ben başkanlığı da bıraktıktan sonra 500 bin TL verdim. Sergen gitmişti zaten, bir ay rapor almıştı. Sergen’e yardımcı olduk. Hesaplar orada ona baksınlar. Umut konusunda da hesaplar orada. Umut’a Giresunspor’un bir kuruş borcu olmadan gönderildi. Giresunspor lehine olan bir kararla bu işlem gerçekleşti. Her şey açık ve net.”

“20 MİLYON’UN ÜZERİNDE ŞAHSİ KEFARETİM VAR”

 “Pyerre konusunda Nahid başkan ikilem konuşuyor. Kendisi de biliyor. En iyi avukatı tuttuk. Onlar da şuan o avukatla devam ediyor. Giresunspor’a gelişimle ilgili Sn. Canikli ile tabi ilgim oldu. İyi de gitti. Benim de sebebini bilmediğim bir şekilde denetimciler geldi. Sonuca bakmak lazım. 8 aydır devam ediyor. Savcılığa da gittim. Hiç konuşmadım. Ben basın toplantısını da yapmak istemiyordum ama Hakan da Hakan dedikleri için anlattım. Onlar bana itham ediyor, ben de onlara açıklama yapmak istedim. 1970 ruhu yaptık, ilk geldiğimizde onları işlettik. Şampiyonluk kadrosu da bir ruhtu. Şampiyonluk fotoğrafının kaldırılması olmadı. Görüyorsunuz başımıza gelenleri. Hiç futbola girip de yüzü gülen olmadı.”

“BENİ HİÇ SEVMEYEN BİR GRUP VAR”

“Benim dönemde 350 Milyon TL para döndü. Beni hiç sevmeyen bir grup var. Siz büyük grupsunuz. Bir grup bu senin eserin diye bağırdı. Evet benim eserim. Ben çıkardım. Ben kurdum takımı. Evet, Allah’tan ben kurdum. Şu an ki yönetim biçimiyle biz 10. Hafta düşerdik. Maç toplantısına alkollü çıkarsan sıkıntı. Hocanın önüne geçersen sıkıntı. Sen bir puan daha toplayamamışsın suçlusu ben miyim?  Giresunspor, İstanbulspor ile berabere kalsa sıkıntı yok. Becerebilirsen sponsorluk alabilirsin. Alamadılar. Giresunspor’un şuan 20 Milyon TL’nin üzerinde şahsi kefaretim var. Herkes kötüyü konuşmak istiyor ama 35 Milyon TL bu kulübe para soktuk.”


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

Cumartesi

16.1 °

Pazar

19.1 °

Pazartesi

17.7 °